امروز: دوشنبه, ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۶ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۰۵ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی
پنج شنبه, ۰۹ آبان ۱۳۹۸ ۱۲:۳۱
۳
۰
نسخه چاپی

آشنایی با انواع مشروبات الکلی و پیامدهای اجتماعی و پزشکی مصرف آنها

آشنایی با انواع مشروبات الکلی و پیامدهای اجتماعی و پزشکی مصرف آنها
به گزارشتمیم نیوز

 

انواع مشروبات الکلی و شیوه تولید

مشروبات الکلی بر اساس شیوه تولید به 3 گروه : آبجو، شراب، لیکور(ودکا، ویسکی، جین، براندی) تقسیم می شوند. آبجو و شراب از طریق وزاندن (تخمیر) و لیکور از طریق چکانش (تقطیر) درست می شوند.

در روند وزیده شدن، قارچ ها موجب تبدیل قند حبوبات و میوه و برخی سبزیجات به الکل و دی اکسید کربن می شوند. در اکثر کشورها، بر اساس کشت و زراعت متداول در آن ها، از موارد زیر برای تولید مشروبات الکلی استفاده می شود.

برای نمونه در چین از ارزن و برنج، در آفریقا از موز، عسل، ذرت و ارزن، در یونان، گرجستان، ارمنستان، آذربایجان از انگور و سرخ پوستان آمریکای شمالی از کاکتوس استفاده می کنند.

در روند چکانش، بخاری را که حاصل جوشاندن حبوبات و میوه های وزیده شده است سرد کرده و لیکور تولید می کنند. برای تولید لیکور در روسیه از سیب زمینی، گندم و جو، در چین از برنج و در مکزیک از کاکتوس استفاده می کنند.

اندازه الکل تمام مشروبات الکلی بدون در نظر گرفتن نوع شان، برابر بوده، تنها تمایز آنها در مقدار آب مخلوط شده است. چنان که : اونس آبجو برابر با 5 اونس شراب برابر با یک و چهار یکم لیکور است.

مشروبات الکلی حاوی قند و کالری زیادی هستند و در آنهایی که به طور مستمر مشروب می خوردند می تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود. چنان که 12 اونس آبجو حاوی 170 کالری، 5 اونس شراب حاوی 150 کالری و لیکورهای مخلوط با عصاره میوه حاوی بیش از 300 کالری هستند.

جذب و دفع الکل

20 درصد الکل از طریق معده و 75 درصد از روده باریک جذب می شود و 5 درصد باقی مانده بدون هیچگونه تغییری با ادرار دفع می شود. الکل از طریق جریان خون به مغز و سایر اعضاء بدن رسیده و آنها را تحت تاثیر خود می گذارد.

الکل برای بدن نقش زهرآبه داشته به همین جهت بدن انسان تلاش می کند تا هرچه سریعتر آن را دفع کند. بدن انسان برای سوخت و ساز کردن (تجزیه الکل به آب و دی اکسید کربن) یک دوم تا یک سوم اونس الکل به یک ساعت وقت نیاز دارد.90 درصد این روند در کبد انجام گرفته و 10 درصد باقی مانده از طریق ادرار، تنفس و تعریق دفع می شود.

بسیاری از مردم فکر می کنند با نوشیدن قهوه، دوش آب سرد و یا ورزش می توان اثر الکل را از بین برد و به حالت طبیعی بازگشت. همین تفکر غلط گاهاً می تواند عواقب جبران ناپذیری چون سوانح و تصادفات رانندگی و مرگ را در پی داشته باشد.

نوشیدن قهوه نه تنها اثر الکل را از بین نمی برد بلکه خوردن آن پس از نوشیدن یک پیک الکل، توانایی رانندگی فرد را 2 تا 3 بار کاهش می دهد. بدن انسان برای بازگشت به حالت طبیعی نیاز به زمان دارد و باید این امکان به آن داده شود تا وظیفه خود را برای پالایش انجام دهد. (یک پیک مساوی است با 12 اونس آبجو، مساوی است با 5 اونس شراب و مساوی است با یک و نیم اونس لیکور).

پیامدهای اجتماعی مصرف الکل

مصرف بیش از اندازه الکل بسیار مخربی بر زندگی ده ها میلیون انسان در جهان داشته است. الکل یکی از عوامل بالا برنده درصد طلاق، کاهش حد میانگین طول عمر انسان تا 15 سال، افزایش هزینه های سرسام آور پزشکی، کاهش بازدهی کاری، افزایش تصادفات و بیماری های مرتبط با الکل و همچنین افزایش جنایات و تجاوز به زنان و کودکان بوده است.

تولید و مصرف الکل در سال های اخیر نه تنها کاهش نیافته بلکه بالاخص در کشورهای توسعه نیافته سیر صعودی داشته است. برای مثال مصرف مشروبات الکلی در 15 سال گذشته در هند 171 درصد و در اندونزی 500 درصد افزایش داشته است.

الکل سالانه موجب مرگ بیش از 2 میلیون انسان و 10 درصد تمامی بیماری ها و آسیب ها در دنیا می شود. تنها در ایالات متحده هر سال 200 هزار نفر به بیماری های مرتبط با مصرف بیش از اندازه الکل مبتلا می شوند.

در آمریکا تعداد افرادی که در اثر مستی دچار سوانح رانندگی و مرگ می شوند بالغ بر 25 هزار نفر و هزینه مربوط به مشکلات مربوط به الکل بیش از 300 بیلیون دلار است.

طبق آمار و ارقام موجود 50 درصد بدرفتاری های زن و شوهر با هم و یا با کودکان در اثر مصرف الکل است. در ایالات متحده 50 درصد جنایات، 60 درصد تجاوزات، 50 درصد مرگ و میر در اثر آتش سوزی ارتباط مستقیم با مصرف الکل دارد.

بنابر گفته دکتر آقاخانی مدیر گروه پزشک قانونی و مسمومیت های علوم پزشکی ایران فقط در تهران هر سال 150 نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی دست ساز جان خود را از دست می دهند.

پیامدهای پزشکی مصرف الکل

مصرف بی رویه و بیش از اندازه الکل می تواند موجب بیماری ها و اختلالات جسمی و روحی بسیاری شود مانند :

-اتانل موجب انهدام بخشی از سلول مغز، کاهش فعالیت های فکری، فراموشکاری، دپرسیوم، عصبانیت مفرط و  ایجاد وهم و خیال می شود.

- اتانل موجب اختلال در روند جذب ویتامین ها در روده باریک و همچنین ذخیره آنها در کبد می شود.

- اتانل با کاهش پتاسیم، فسفر، منیزیم و اسید فولیک خون موجب کم خونی، ریزش مو، بیماری های پوستی، بیماری های استخوان و عضلات و بی نظمی در ضربان قلب می شود.

- نوشیدن الکل در حالت ناشتا می تواند موجب کاهش قند خون به مدت 6 تا 36 ساعت شود.

- نوشیدن 3 تا 4 پیک الکل در روز ریسک سرطان های دهان، گلو و مری را 3 بار بالا می برد.

- 40 درصد بیماری های لوزالمعده نتیجه نوشیدن بیش از 3 پیک الکل به طور روزانه است.

- در 15 تا 30 درصد الکلی ها بیماری های کبد و به خصوص سیروز مشاهده می شود.

- انواع سرطان ها در افراد الکلی 10 بار بیشتر از افرادی است که الکل کم خورده و یا اصلا  نمی نوشند.

- مصرف بیش از حد الکل موجب افزایش فشار خون، بی نظمی در ضربان قلب و بزرگ شدن غیرطبیعی قلب (کاردیومیوپاتی) می شود.

- مصرف بیش از اندازه الکل موجب کاهش توان جنسی مرد، کاهش تعداد اسپرماتوزوئیدها و عقیمی می شود.

- مصرف بی رویه الکل می تواند موجب مسمومیت و مرگ افراد شود.

- الکل و توتون موجب تشدید و افزایش اثر هم می شوند. در هنگام نبود هر کدام از آنها درصد ریسک بیماری های سرطانی 75 درصد کاهش می یابد.

- الکل همچنان تاثیرات مخربی بر کلیه و سایر اعضاء بدن دارد.

- نوشیدن مشروبات الکلی در حالت ناشتا می تواند موجب اسپاسم اسفنکتر پلوری (گرفتگی عضله تنگ کننده دهانه معده) و در نتیجه استفراغ شود.

 

بیشتر بخوانیم:

 تمرین ورزشی در خانه برای داشتن کمر و قفسه سینه زیبا



+ 3
مخالفم - 0
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به تمیم خبر می باشد.
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.