امروز: چهارشنبه, ۰۸ تیر ۱۴۰۱ برابر با ۳۰ ذو القعدة ۱۴۴۳ قمری و ۲۹ ژوئن ۲۰۲۲ میلادی
چهارشنبه, ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ ۱۲:۵۷
۱
PNAZAR
نسخه چاپی

طرز تهیه باقلوای پرچمی

طرز تهیه باقلوای پرچمی
به گزارشتمیم نیوز

شاید باقلوا را به عنوان سوغات بسیاری از شهرهای ایران بشناسیم. باقلوای یزد، کاشان، اصفهان، تبریز و... اما باقلوای قزوین کمی متفاوت‌تر است. باقلوای قزوین که به باقلوای لوزی، سه رنگ یا پرچمی هم معروف است از سه تا پنج نوع خشکبار تهیه می‌شود و بر خلاف باقلواهای تبریز، شهد کمتری دارد.

هر لایه‌ی این پرچم چند رنگ به یکی از محصولات باغستان‌های سنتی قزوین اختصاص دارد. می‌توان گفت یکی از خط قرمز‌ها در مورد باقلوای قزوین این است که پسته‌اش محصول باغستان‌های قزوین باشد. چون قزوینی‌ها معتقدند این پسته طعم خاص‌تری دارد و رنگ سبز آن دل‌نشین‌تر است و در معرض گرما و حرارت رنگ خود را از دست نمی‌دهد. لایه‌های دیگر این شیرینی خوشمزه هم از بادام زعفرانی و بادام با طعم هل تشکیل‌شده که با طعم شیرین شهد خوش عطر و خمیر باقلوا تشکیل شده است.

مواد لازم باقلوای پرچمی

    پودر بادام 5 پیمانه
    پودر پسته 3 پیمانه
    پودر قند 5 پیمانه
    زعفران حل شده 3 قاشق غذاخوری
    پودر هل 1 قاشق غذاخوری
    گلاب 1 قاشق غذاخوری
    آب گرم 2 قاشق غذاخوری
    روغن جامد آب شده 1 قاشق سوپ خوری
    آرد الک شده 1 پیمانه
    آب 1 پیمانه
    شکر 1 پیمانه
    گلاب 2 قاشق غذاخوری

نحوه پخت باقلوای پرچمی

برای تهیه‌ی شربت باقلوا آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا قوام بیاید و در مراحل آخر گلاب را هم اضافه می‌کنیم. شربت را کنار بگذارید. پودرقند و هل را مخلوط کرده. نیمی از پودر بادام را با زعفران مخلوط می‌کنیم. پودر قند مخلوط شده با هل را با پودر پسته، پودر بادام سفید و پودر بادام زعفرانی مخلوط می‌کنم. حال زمان آماده کردن خمیر باقلوا است.

آب و روغن و گلاب را مخلوط کرده و آرد را کم‌کم اضافه کرده و خمیر را ورز می‌دهیم تا نرم و لطیف شود سپس روی آن را پوشانده و حدود 2 ساعت در دمای محیط استراحت می‌دهیم.

خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و با وردنه باز می‌کنیم تا به صورت لواش کاملا نازک در بیاید. سپس قالب را با روغن مایع چرب کرده و خمیر لواش نازک را کف قالب می‌اندازیم و قند بادام زعفرانی را روی خمیر ریخته و آن‌را با گوشت‌کوب خوب فشرده می‌کنیم تا سطح آن کاملا صاف شود. سپس روی آن قند بادام سفید را ریخته و مجددا خوب می‌کوبیم و روی آن پودر پسته‌ی قندی را می‌ریزیم و خوب می‌کوبیم.

دقت داشته باشید اگر مواد خوب کوبیده نشوند بعد از برش زدن و پختن باقلوا انسجام نداشته و لایه‌ها از هم جدا می‌شوند. در نهایت روی پودر پسته را با قلمو به وسیله‌ی گلاب نمناک کرده و خمیر نازک لواش را روی آن می‌گذاریم. می‌توانیم تعداد خمیرهای نازک را در ابتدا و انتهای کار بیشتر کنیم.

فر را از قبل با حرارت 175 درجه روشن کرده و اجازه می‌دهیم تا گرم شود. با پشت چاقو روی خمیر را به شکل لوزی برش می‌زنیم. باقلوا را در حدود 30 الی 35 دقیقه داخل فر گذاشته تا روی آن طلایی شود.

در انتها باقلوا را از فر در آورده و روی آن شربت قوام آمده که سرد شده را می‌ریزیم. اگر شربت داغ باشد باقلوا خمیر می‌شود. بعد از این‌که کاملا سرد شد برش‌ها را جدا کرده و در ظرف می‌چینیم.

باقلوای سه رنگ پرچمی قزوین ما آماده است. آن را به همراه چای سرو و نوش‌جان کنید.

باقلوای پرچمی

نوش جان

 

بیشتر بخوانیم:

طرز تهیه مرغ سوخاری و مرغ بریان در فر

طرز تهیه استرامبولی ایتالیایی

طرز تهیه قهوه ترک اصیل



+ 1
مخالفم - 0

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به تمیم خبر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.