امروز: دوشنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۷ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۱۱ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
دوشنبه, ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ ۱۰:۳۳
۰
۰
نسخه چاپی

طرز تهیه قهوه ترک اصیل

طرز تهیه قهوه ترک اصیل
به گزارشتمیم نیوز

 ترکیه، کشوری با تاریخ کهن و زندگی مدرن می‌باشد که به مرکز قهوه در دنیا معروف است. جاذبه‌های گردشگری ترکیه این کشور را به قطبی مهم برای دوست‌‌داران سفر و گردشگری تبدیل کرده است. با این حال چه به کشور ترکیه سفر کرده باشید یا خیر، در هر دو حالت آوازه طعم دلچسب قهوه ترک به گوشتان خورده است. قهوه، یکی ازسوغاتی‌های خوب ترکیه است. شاید بتوانید در سراسر دنیا قهوه‌ی ترکیه را پیدا کنید و بخرید اما در هیچ کجا جز ترکیه نمی‌توان طعم واقعی قهوه ترک را تجربه کرد. چرا که سرو کردن و دم کردن درست قهوه روی طعم آن بسیار تاثیرگذار است.

وب سایت رویای ترکیه به شما می‌آموزد با درست کردن یک قهوه ترک عالی، سنت و فرهنگ ترکیه را به خانه بیاورید. قهوه‌های با کیفیت ترک را می‌توانید در فروشگاه‌های داخل کشور هم پیدا کنید؛ اما اگر قصد خرید تور ترکیه و سفر به این کشور را دارید فراموش نکنید که به هنگام بازگشت، قهوه تازه ترک را از ترکیه سوغات بیاورید.

در ادامه با چگونگی سرو و درست کردن قهوه بی‌نظیر ترکی آشنا خواهید شد. قبل از اینکه برای درست کردن قهوه ترک آماده شوید، بهتر است بیشتر از سنت درست کردن قهوه ترک بدانید، چرا که درست کردن قهوه ترک با دانستن سنت آن شروع می شود.

سرو قهوه در ترکیه

اگر مهمان خانه بومیان در ترکیه شوید، اولین چیزی که به شما تعارف می‌شود، یک فنجان قهوه است. بهتر است نوشیدن این قهوه اصیل را رد نکنید و شانس چشیدن طعم واقعی قهوه ترک را از دست ندهید. اگر بخت با شما یار باشد، درباره‌ نوع قهوه از شما سوال خواهد شد و شما می‌توانید میزان شیرینی قهوه خود را مشخص کنید. اگر این سوال را با کلمه‌ی " ساده " پاسخ دهید یعنی بدون شکر میل می‌کنید. اگر بگویید قهوه "آز شکر" یعنی قهوه کم شکر با ۱ الی ۲ قاشق چای خوری شکر میل می‌کنید و اگر بگویید "شکری" همانطور که از نامش پیداست یعنی قهوه با شکر زیاد یعنی ۳ الی ۴ قاشق چای خوری می‌خواهید. برای آشنایی با کلمات کاربردی زبان ترکی استانبولی می‌توانید به صفحه کلمات پرکاربرد ترکی استانبولی در رویای ترکیه رجوع کنید.

قهوه ترک چه در کافه‌های مشهور استانبول و کافه‌های نزدیک به اماکن دیدنی معروف ترکیه و چه در منزل اهالی محلی ترکیه همراه با آب سرو می‌شود. به این معنا که قبل از نوشیدن قهوه‌، باید یک جرعه آب سرد بنوشید. نوشیدن یک جرعه آب قبل از قهوه، به شما اجازه می‌دهد تا مزه خالص و ناب قهوه ترک را کاملا حس کنید. بیشتر مردم ترکیه قهوه را همراه با باقلوای خوشمزه ترکیه، شکلات و یا شیرینی نوش جان می‌کنند.

جالب است بدانید که در ترکیه هم همانند ایران، فنجان قهوه به نشانه احترام اول از همه به مسن‌ترین مهمان داخل اتاق تعارف می‌شود و رعایت نکردن این موضوع نشان دهنده بی‌توجهی فرد به بزرگ‌ترها است.

به این دلیل که طعم قهوه ترک بسیار گیراتر از قهوه‌های آماده دیگر موجود در بازار است، معمولا نوشیدن بیشتر از یک فنجان آن مرسوم نیست.

 مواد و وسایل مورد نیاز برای درست کردن قهوه ترک

چیزهایی که برای درست کردن یک فنجان قهوه عالی به سبک ترک‌ها نیاز دارید به این صورت می‌باشند: یک قوری قهوه جوش ترکی (جذوه)، شکر، قهوه ترک و یا پودر قهوه ترک. اگر دانه‌های قهوه را خریداری کرده‌اید، باید آن را برشته کرده و کاملا به صورت یک دست پودر کنید.

قهوه ترک

 مرحله اول: تهیه قهوه ترک

به اندازه‌ای که می‌خواهید آب سرد در نظر بگیرید که بهتر است برای هر نفر یک فنجان باشد.

مرحله دوم: قهوه جوش با حرارت ملایم

قهوه جوشِ پر از آب را روی اجاق گاز قرار دهید و حرارت گاز را ملایم رو به بالا زیاد کنید (فقط تا زمانی که آب به جوش آید).

مرحله سوم: قهوه ترک به ازای هر نفر

زیر گاز را ملایم تنظیم کنید و به ازای هر فنجان ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری پر و یا ۱ قاشق غذاخوری قهوه ترک اضافه کنید. پس از اضافه کردن قهوه آن را هم نزنید، اجازه بدهید تا قهوه خود در آب پخش و در سطح آب شناور شود، هم زدن آن در این مرحله ممکن است باعث گلوله گلوله شدن قهوه در آب شود.

مرحله چهارم: اضافه کردن شکر

بعد از ۱ تا ۲ دقیقه در صورت تمایل به قهوه خود شکر اضافه کنید اما آن را هم نزنید؛ در عوض کمی حرارت گاز را بیشتر کنید تا شکر به خوبی حل شود. ۳ تا ۴ دقیقه قهوه را با این حرارت رها کنید.

تهیه قهوه ترک

مرحله پنجم: قهوه را روی حرارت کم، آرام هم بزنید

بعد از اینکه قهوه کمی حرارت دید و آب به اندازه کافی گرم شد، شکر حل می‌شود. حالا با قاشق چند بار قهوه را هم بزنید و سپس حرارت گاز را کم کنید. قاشق خود را از قهوه جوش خارج کنید تا به قهوه اجازه دهید کف‌دار شود. بعد از چند دقیقه کف روی قهوه را خواهد گرفت.

مرحله ششم: حباب بر روی قهوه ترک

زمانی که اولین حباب را روی کف قهوه خود دیدید، حرارت را باز کمتر کنید و یا قهوه‌جوش خود را از حرارت مستقیم دور کنید، فراموش نکنید که قهوه نباید زیاد جوش بخورد. حباب‌های ریز روی کف قهوه کافی می‌باشد.

قهوه ترک

مرحله هفتم: ترفند نهایی قهوه ترک

در این مرحله نباید چشم از قهوه بردارید. نگذارید قهوه به سرعت بجوشد و حرارت آن به قدری بالا برود که شروع به تند جوشیدن کند. بهتر است بدانید اگر قهوه سریع بجوشد، کف و طعم ناب آن را از دست خواهید داد.

هشدار! نکته درست کردن قهوه ترک خوب در این است که هرگز نگذارید قهوه با سرعت بجوشد، هر قدر غلظت کف قهوه شما بیشتر باشد طعم بهتری خواهد داشت.

هشدار! اگر حرارت قهوه زیاد شد و یا سر رفت، زیر گاز را خاموش کنید و یا قهوه‌جوش را از روی گاز بردارید.

مراحل هشتم: سرو قهوه ترک

بعد از اینکه کف روی قهوه بالا آمد به آرامی کف قهوه را با قاشق بردارید و داخل فنجان قهوه‌خوری بریزید. دقت کنید که همه فنجان‌ها به یک اندازه کف داشته باشند.

سپس دوباره قهوه‌جوش را روی حرارت قرار دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه دیگر روی گاز بجوشد. و در نهایت فنجان خود را با قهوه پر کنید.

قهوه ترک اصیل

نوش جان

 

بیشتر بخوانیم:

طرز تهیه سوهان عسلی

طرز تهیه باقلوای پرچمی



+ 0
مخالفم - 0
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به تمیم خبر می باشد.
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.