چیزکیک ژاپنی یا کیک پنبه ای نام یکی از پر طرفدارترین چیز کیکهای آسیایی است که در بین مردم اکثر نقاط دنیا نیز شناخته شده است. این کیک دستور تهیه آسانی دارد اما نکاتی باید رعایت تا کیک مورد نظر هرچه بهتر تهیه شود.
مواد لازم :
شکر 140 گرم (نقریبا سه چهارم لیوان)
تخم مرغ 6 عدد
کره 50 گرم
کرم تارتار ربع قاشق چایخوری (ضروری نیست)
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری (ضروری نیست)
پنیر خامه ای 250 گرم
شیر 100 میلی لیتر
آرد 60 گرم (تقریبا نصف لیوان)
نشاسته ذرت 20 گرم (حدود 2 قاشق غذاخوری)
وانیل یک قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک پنبه ای:
* بهتر است برای تهیه این چیز کیک از پنیر خامهای استفاده کنیم اما میتوانیم بنا به ذائقه از ترکیب پنیر خامهای و خامه نیز استفاده کنیم.
در مرحله اول پنیر خامهای و شیر را با هم مخلوط می کنیم و همچنین کره را اضافه می کنیم.
(کره باید به دمای محیط رسیده باشد).
مواد ذکر شده را خوب با هم مخلوط کرده و می گذاریم روی قابلمهای که آب در حال جوش است (بن ماری)، تا پنیر خامهای خوب با شیر مخلوط شود.
میتوانیم این کار را روی شعله کم اجاق گاز انجام دهیم ولی باید حواسمان باشد تا مواد به مرحله جوش نرسد.
زرده تخممرغ را به همراه ۴۰ گرم شکر پودر شده خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود و رنگ آن کرم شود.
(باید اطمینان حاصل کنیم که سفیده و زرده تخم مرغ کاملا از هم جدا شده).
زرده تخممرغ زده شده همراه شکر را به مخلوط پنیر خامهای اضافه می کنیم و هم میزنیم.
(اگر مواد پنیر خامهای سرد باشد بهتر است، ولی اگر هنوز گرم بود اشکالی ندارد).
آرد و پودر نشاسته را با هم خوب مخلوط کرده و چند بار الک می نماییم تا حالت پوکی آرد بدست بیاید.
آرد الک شده را به مایه پنیر خامهای و زرده تخم اضافه میکنیم و با همزن برقی ۱ الی ۲ دقیقه خوب هم میزنیم تا آرد بصورت گولهای نماند
(آرد را کم کم به مواد اضافه می کنیم.).
سفیده تخممرغ را درظرفی تمیز و پاک شده با همزن آنقدرمیزنیم تا کاملا پف کند (همانند کیک اسنفجی).
در اواخر این مرحله باقیمانده شکر پودر شده و کمی پودر کرم تارتار را کم کم به سفیده اضافه کرده و به قدری هم می زنیم که سفیده تخممرغ از ظرف نریزد.
سفیده زده شده را به آرامی و کم کم به مایه کیک اضافه می کنیم و هم میزنیم تا با مواد مخلوط شود.
باید دقت کنیم این کار را به آرامی انجام دهیم تا پف سفیده نخوابد.
در نتیجه میبایست یک مایه کیک لطیف و پف کرده بدست بیاید.
مواد را درون قالب کمربندی یا قالب ساده به آرامی میریزیم.
البته باید از قبل دور قالب را با فویل بپوشانیم و درون قالب را نیز با کاغذ روغنی تمام قسمتهای آن را بپوشانیم.
(بهتر است از قالبی با دیوارههای بلند استفاده کنیم).
زمانیکه مایه کیک را درون قالب ریختیم کمی قالب را تکان می دهیم تا کاملا پخش شود.
فر را باید از قبل و در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنیم و همچنین کف سینی فر به قطر ۱ سانتی متر آب بریزیم تا گرم شود.
قالب کیک را در فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا این کیک در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و نیم به خوبی بپزد.
البته بعد از یک ساعت زمان باید کیک را باید چک کنیم اگر کاملا پخته و طلایی و پف کرده بود فر را خاموش می کنیم.
(به هیچ عنوان به آن چنگال نمیزنیم).
بعد از خاموش کردن فر اجازه میدهیم کیک به مدت ۱۰ دقیقه و نه بیشتر در فر بماند، بعد آن را خارج می کنیم.
نکات مهم در پخت چیز کیک ژاپنی :
√ یکی از دلایل بافت نرم چیز کیک ژاپنی نشاسته هست پس لطفا حذفش نکنید ابدا .
√ از دلایل پف این کیک سفیده تخم مرغ است پس مطمئن باشید که خوب سفیده تخم مرغ رو هم زده شده است.
√ برای این که کیک ترک برندارد ازسینی آب داغ در کف قالب درون فر استفاده کنید.
√ برای این که چیز کیک ژاپنی بعد از پخت پفش را از دست ندهد، وقتی کیک پخت آن را بلافاصله از فر خارج نکنید. فر را خاموش کنید و در فر را باز کنید و اجازه دهید کیک به مدت ١٠ دقیقه درون فر باقی بماند و سپس آن را خارج کنید, به این نکته دقت کنید بیش از 10 دقیقه نماند چرا که کیک مرطوب و خیس می شود.
√ لزومی ندارد که حتما از قالب کمربندی استفاده کنید میتوانید از قالب های ساده هم استفاده کنید اما باید حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید حتی اگر قالب شما نچسبه باشد.
√ اگر قالب شما ارتفاع زیادی نداشت کاغذ روغنی را که میگذارید، بیشتر از ارتفاع قالب ببرید چون کیک وقتی پف میکند نمیریزد و کیک ارتفاع زیادی خواهد داشت.
√ چیز کیک ژاپنی باید با دمای خیلی کم و مدت زمان زیادی پخته شود و در فر های مخالف این دما متفاوت است پس درجه حرارت فر را زیاد نکنید و اگر دیدید که کیک هنوز احتیاج دارد که در فر بماند تا پخته شود اجازه دهید بماند ولی هر 5 دقیقه آن را بررسی کنید.
بیشتر بخوانیم: