امروز: دوشنبه, ۱۳ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۰ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۴ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
دوشنبه, ۰۳ آذر ۱۳۹۹ ۱۴:۰۹
۰
۰
نسخه چاپی

طرز تهیه باقلوا ترکی خانگی

طرز تهیه باقلوا ترکی خانگی
به گزارشتمیم نیوز

یکی از دسرهای خوشمزه در کشور ترکیه که از سوغاتی های این کشور نیز محسوب می شود ، باقلوا است. بیس اصلی و در واقع ماده اصلی باقلوا ، خمیر ان است که داخل ان را با مغز گردو و پسته و بادام و یا هر مغز دیگری پر می کند و روی ان را شیره می ریزند. باقلوای استانبولی امروزه در ایران نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است و در خیلی از مغازه ها درست می شود.

در اینجا طرز تهیه باقلوا استانبولی را با خمیر یوفکا ی مخصوص باقلوا که ضخامت کمی دارد را برایتان می نویسم . باقلوا در کشورهای عربی و ایران نیز به شکل دیگری درست می شود. این دسر خوشمزه را برای عصرانه و یا در مهمانی ها و مجالس می توانید استفاده کنید. امیدوارم باقلوای استانبولی را در منزل تهیه کنید و از خوردن ان لذت ببرید.

مواد لازم:

مغز گردو                                  100 گرم
مغز پسته                                   50گرم
مغز بادام                                    50گرم
خمیر یوفکا                              مقدار کافی
پودر هل                        1 قاشق غذاخوری
پودر قند                         4 قاشق غذاخوری
گلاب                             1 قاشق غذاخوری
دارچین                           1 قاشق غذاخوری
آب                                        1 پیمانه
شکر                                     1 پیمانه
آبلیمو                            1 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده                        مقدار کافی
کره                                       مقدار کافی

مرحله اول تهیه باقلوا استانبولی:

باقلوای خانگی طرز تهیه راحتی دارد و از انجا که در تهیه این دسر از خمیر اماده یوفکا استفاده می شود نیازی به تهیه خمیر ندارد و برای تهیه باقلوا از همان ابتدا سراغ مواد داخل ان یعنی مغزها ی داخل باقلوا می رویم و 100 گرم مغز گردو و 50 گرم مغز بادام و 50 گرم مغز پسته را داخل یک ظرف می ریزیم و انها را با دست کمی خرد می کنیم و سپس با 1 قاشق غذاخوری پودرهل و 4 قاشق غذاخوری پودر قند و 1 قاشق غذاخوری دارچین و 1 قاشق غذاخوری گلاب مخلوط وانها را کمی مزه دار می کنیم (در صورت تمایل می توان از مغزهای دیگر مثل بادام زمینی و بادام هندی و فندق نیز استفاده کرد) . 

باقلوا ترکی

مرحله دوم تهیه باقلوا استانبولی:

سپس در این مرحله یک قالب انتخاب می کنیم. کف ان را کمی با کره چرب می کنیم. در کف قالب 3 لایه خمیر یوفکا قرار می دهیم تا بافت باقلوا منسجم تر باشدو باقلوا از هم نپاشد( بین هر لایه کره می مالیم). روی لایه اخر را با مغزها ی اماده شده در مراحل قبل می پوشانیم و سپس یک لایه خمیر قرار می دهیم و مواد روی خمیر را با مغز می پوشانیم و در لایه آخر نیز از خمیر یوفکا به صورت 3 لایه استفاده می کنیم. روی لایه اخر را نیز با کره خوب چرب می کنیم.

مرحله چهارم تهیه باقلوا استانبولی:

سپس در این مرحله که قالب را با مواد پر کردیم با چاقو ان را به صورت سطحی و در اندازه دلخواه  و شکل دلخواه برش می دهیم. قالب را به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد می گذاریم. سپس 5 دقیقه نیز ان را روی گریل می گذاریم تا روی باقلوا نیز طلایی شود .

باقلوای ترکی

مرحله پنجم تهیه باقلوا استانبولی:

سپس در این مرحله شربت باقلوا را تهیه می کنیم که نقش مهمی در مزه باقلوا دارد و برای این کار 1 پیمانه اب و  کمی شکر را درون یک قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی شعله گاز می گذاریم و اب و شکر را مخلوط می کنیم و هم می زینم تا شکر خوب حل شود و مواد بجوشد. سپس 1 قاشق غذاخوری ابلیمو را به قابلمه اضافه می کنیم . سپس شعله گاز را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا غلظت مواد ما زیاد شود و قوام دار شود. سپس کمی زعفران دمکرده را همراه 1/4 پیمانه گلاب بعد از 20 دقیقه به قابلمه اضافه می کنیم و زیر گاز را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شربت ما سرد شود تا بعدا ان را روی مواد با قلوا بریزیم .

طرز تهیه باقلوا ترکی

مرحله ششم تهیه باقلوا استانبولی:

سپس در این مرحله وقتی باقلوا پخت  و روی ان نیز طلایی شد ، ان را از فر بیرون می آوریم و شربت اماده شده درمرحله قبل را در دو دفعه به باقلوا اضافه می کنیم. در دفعه اول نصف شربت را می ریزیم و ان را وقتی باقلوا کمی سرد شد ، روی ان می ریزیم و باقلوا را با چاقو برش  عمیق می دهیم  و نصف دیگر شربت را بعد از 2 ساعت روی باقلواها می ریزیم. سپس 2 ساعت دیگر به دسر  در داخل یخچال استراحت می دهیم و ان را در یخچال می گذاریم . سپس باقلوا را از یخچال بیرون می آوریم و در ظرف مورد نظر می ریزیم و ان با مواد دلخواه را تزیین می کنیم و برای عصرانه و یا در مهمانی ها ان را  سرو می کنیم .

نوش جان

 

بیشتر بخوانیم:

طرز تهیه باقلوای پرچمی

طرز تهیه قهوه ترک اصیل

 طرز تهیه مانتی ترکی

 طرز تهیه خورشت گوجه سبز به روش مازندرانی



+ 0
مخالفم - 0
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به تمیم خبر می باشد.
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.