پاناکوتا در زبان ایتالیایی به معنی «خامه پخته شده» است و این دسر در دسته پودینگها قرار میگیرد. خامه پاناکوتا معمولا با قهوه، وانیل، شکلات، زعفران و دیگر انواع افزودنیها طعمدار میشود. در واقع، طرز تهیه انواع پاناکوتا یکسان است و پاناکوتاهای مختلف با افزودن طعمدهندههای مختلف، میوهها یا ژلهها خلق میشوند. پاناکوتا دسری است که معمولا به صورت یکنفره سرو میشود و شما میتوانید آن را در ظرفهای شیشهای درست کنید یا از قالب در ظرف سرو برگردانید. طرز تهیه پاناکوتا بسیار ساده است و این دسر شیک و مجلسی به سرعت در آشپزخانه آماده میشود.
ما در اینجا با طرز تهیه پاناکوتای وانیلی به عنوان پایه آشنا می شویم:
پاناکوتا وانیلی و طرز تهیه آن
مواد لازم برای ۴ نفر
شیر - یک پیمانه
شکر - نصف پیمانه
خامه صبحانه - 400 گرم
پودر ژلاتین - 3 قاشق غذا خوری
وانیل - نصف قاشق چای خوری
میوه دلخواه برای تهیه سس میوه روی پاناکوتا
پودر قند برای تهیه سس میوه روی پاناکوتا - دو قاشق غذا خوری
طرز تهیه پاناکوتا وانیلی :
یک پیمانه شیر را در یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شیر کمی گرم شود (اما به جوش نیاید).
پس از گرم شدن شیر، مقداری از آن را با ملاقه بردارید و در یک کاسه فلزی بریزید و اجازه دهید تا خنک شود. قابلمه شیر را نیز از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس پودر ژلاتین را به آرامی و کم کم به شیر داخل کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا این دو به روش بن ماری (با استفاده از بخار آب) کاملا مخلوط شوند. برای این کار کافی است از بخار سماور برای حل کردن پودر ژلاتین استفاده کنید؛ پس کاسه خود را روی سماور یا قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و در حین افزودن پودر ژلاتین، شیر را مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.
پس از یکدست شدن مخلوط شیر و پودر ژلاتین، آن را به بقیه شیر در قابلمه بیفزایید و هم بزنید. سپس قابلمه شیر را دوباره روی شعله ملایم گاز قرار دهید و مراقب باشید تا شیر به جوش نیاید و فقط گرم شود.
خامه صبحانه و نصف پیمانه شکر را در یک کاسه با اندازه مناسب بریزید و با استفاده از یک همزن برقی یا دستی، آنها را آنقدر هم بزنید تا خامه، فرم و ساختار یکدستی به خود بگیرد.
مخلوط خامه و شکر همزده را به قابلمه شیر که روی شعله ملایم گاز قرار دارد، اضافه کنید و آنها را هم بزنید. سپس نصف قاشق چایخوری وانیل را در قابلمه بریزید و خوب مخلوط کنید.
پس از هم زدن مواد و به دست آوردن یک مخلوط یکدست، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا پاناکوتا کمی خنک شود تا بتوان آن را در قالب ریخت. مایه پاناکوتا را در قالب بریزید و آن را برای ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود و خودش را بگیرد.
آمادهسازی سس میوه: میوه دلخواه خود را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. سپس میوههای یخزده را در یک غذاساز یا میکسر بریزید و دو قاشق غذاخوری پودر قند به آنها اضافه کنید. میوهها را آنقدر میکس کنید تا یک ترکیب یکدست حاصل شود.
پاناکوتا را از قالب دربیاورید و در ظرف سرو قرار دهید؛ سپس سس میوه دلخواه خود را روی آن بریزید و سرو کنید.
نوش جان
بیشتر بخوانیم:
طرز تهیه چیز کیک ژاپنی یا کیک پنبه ای