امروز: یکشنبه, ۱۹ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۶ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۱۰ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
سه شنبه, ۰۶ تیر ۱۴۰۲ ۱۳:۴۶
۰
PNAZAR
نسخه چاپی

مجازات حیوان آزاری چیست؟

مجازات حیوان آزاری چیست؟
برخی از افراد علاقه بسیاری به حیوانات داشته و حتی از آن‌ها در منزل مراقبت کرده و مانند فرزند خود به آن‌ها رسیدگی می‌کنند اما برخی دیگر از افراد حیوانات را مورد اذیت و آزار قرار می‌دهند. حالا سوالی که مطرح می‌شود آن است که آیا حیوان‌آزاری در ایران جرم است؟
به گزارشتمیم نیوز

 مجازات حیوان آزاری در قانون مجازات اسلامی بیان شده است. طبق قانون حیوانات هم مانند انسان از حق حیات، درمان، آرامش، زیست جمعی و پرهیز از نسل‌کشی برخوردارند؛ بنابراین حق خوری از آن‌ها به منزله نقض حقوق حیوانات به شمار می‌رود.

مجازات حیوان آزاری

در ایران، حیوان آزاری تحت قوانین و مقررات مختلف قابل‌پیگیری و مجازات است. در سال ۱۳۹۲، قانون حفاظت و دفاع از حیوانات وارد قوانین کشور شد که به طور صریح حیوانات را از آسیب و آزار محافظت می‌کند. طبق این قانون، مجازات حیوان آزاری شامل موارد زیر می‌شوند:

• جرم حیوان آزاری: در قانون مجازات اسلامی آمده است که هر شخص خلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به حیوان آزاری علی‌الخصوص شکار یا صید حیوانات یا جانوران حفاظت شده کند به حبس از ۲ تا ۱۰ سال محکوم می‌شود.

• علاوه بر حبس از ۲ تا ۱۰ سال حیوان آزاری مجازات دیگری هم دارد و بر اساس آن هر شخص به‌عمد و بدون ضرورت حیوانات حلال‌گوشت متعلق به دیگری یا حیواناتی که شکار آن‌ها توسط دولت ممنوع است را بکشد یا مسموم و تلف یا ناقص کند، به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۳ میلیون ریال محکوم خواهد شد.

• تجارت غیرقانونی حیوانات: قانون حفاظت و دفاع از حیوانات، تجارت غیرقانونی حیوانات را نیز ممنوع و جرم قرار می‌دهد. افرادی که در کسب‌وکارهای غیرقانونی حیوانات شرکت می‌کنند، می‌توانند مجازات‌های مالی و حبس را تحمل کنند.

• حمله به حیوانات وحشی: همچنین، در صورت حمله به حیوانات وحشی که شامل حیواناتی مانند ببر، شیر و گرگ می‌شود، مجازات‌های سنگین‌تری تعیین می‌شود. این مجازات‌ها ممکن است شامل جریمه مالی و حبس تا چند سال باشد.



+ 0
مخالفم - 0
منبع: دلتا

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به تمیم خبر می باشد.
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.