قرارداد مشارکت مدنی ذیل بنا به توافق و تفاهم کامل طرفین فی مابین : طرف اول قرارداد ........... آقای ........ دارای شناسنامه شماره ...... اقامتگاه قانونی ................................. که در این قرارداد به اختصار مالک نامیده می شود از یک طرف و طرف دوم قرارداد آقای .......... دارای شناسنامه شماره ...... اقامتگاه قانونی .............. که در این قرارداد به اختصار مالک نامیده می شود از یک طرف و طرف دوم قرارداد آقای ......... دارای شناسنامه شماره ............. اقامتگاه قانونی .................. که در این قرارداد به اختصار عامل نامیده می شود از طرف دیگر منعقد گردیده و طرفین ضمن العقد حاضر و ضمن العقد خارج مرقوم متعهد و ملتزم به اجرای تمامی مفاد این قرارداد می باشند.
ماده 1 – موضوع قرارداد : عبارت است از مشارکت مدنی طرفین در برداشت سود خالص از فعالیت اقتصادی می باشد.
ماده 2 – تابعیت این مشارکت مدنی ایرانی است.
ماده 3 – مرکز اصلی این مشارکت مدنی در ......... است به آدرس ................................
ماده 4 – مدت این مشارکت مدنی از تاریخ ......... به مدت .......... سال شمسی می باشد.
ماده 5 – سرمایه این مشارکت مدنی مبلغ ....... ریال است که تماماً و نقداً از طرف مالک برای امور مشارکت طی چک بانکی شماره ....... مورخ ....... آورده شده است.
ماده 6 – مدیر داخلی این این مشارکت مدنی شخص عامل بالمباشره می باشد که اعمال مدیریت اعم از مدیریت یا اشتغال و غیره رایگان و مجانی می باشد.
ماده 7 – مالک تمامت شش دانگ .............
اجاره ملکی و تصرفی خود واقع در مرکز اصلی این مشارکت مدنی را بدون دریافت هیچگونه وجه یا مالی تحت عناوین : حق کسب، پیشه یا تجارت و سرقفلی یا صنفی در اختیار استفاده این مشارکت مدنی در مدت توافق قرار داده است.
ماده 8 – عامل صریحاً اقرار و اظهار نمود بر اینکه تمامت شش دانگ ملک مرقوم و مندرج در ماده ....... را از مالک تحویل گرفته که صرفاً جهت امور مشارکت از آن طی مدت توافقی فی مابین استفاده نماید و نیز عامل اقرار می نماید که هیچگونه وجهی تحت عناوین : سر قفلی، صنعتی، حق کسب، پیشه و تجارت و غیره بابت آن ملک به مالک پرداخت نکرده است و ید او (ید عامل) در مورد ملک مورد استفاده مشارکت مدنی ید امانی می باشد.
ماده 9 – عامل اظهار می نماید که تمامی سرمایه این مشارکت مدنی را طی چک بانکی شماره ...... مورخ ..... دریافت نموده است.
ماده 10 – وظایف عامل عبارت است از :
1- مدیریت مستمر و دائم در مدت مشارکت
2- تهیه و خرید و توزیع و فروش کالا و اجناس در مرکز اصلی این شرکت نسبت به امور مشارکتی فی مابین طرفین می باشد.
3- حفاظت از ابواب جمعی تحت اختیار و مورد استیفاء عامل در رابطه با مشارکت و جلوگیری از تعدی و تفریط آنها به وسیله عامل می باشد.
4- تسلیم سهم سود سالانه این مشارکت مدنی
5- عامل حق هیچگونه واگذاری نسبت به ملک مرکز اصلی این مشارکت تحت هیچ عنوانی از عناوین از قبیل: نمایندگی، وکالت، صلح حقوق، اجاره و غیره را مشاعاً و مفروزاً جزئاً یا کلاً اعم از اصل یا مازاد به دیگری حتی به اقربای نسبی و سببی خویش به هیچ صورت و به هیچ نحوی از انحا ندارد.
ماده 11 – مالک در همه حال و در طول مدت و تا زمان تسویه حساب ها فی مابین حق اعمال نظارت در کار عامل نسبت به مشارکت را شخصاً یا به توسط نماینده خود را دارد.
ماده 12 – چنانچه ماالک در روش اعمال مدیریت عامل بنا به تشخیص خود تخلف یا ایرادی مشاهده کند و عملیات مشارکت مقرون به صلاح و صرفه نیابد صرفاً بنا به تشخیص خود حق فسخ این قرارداد را به طور یک جانبه و بدون انتظار هیچکونه حکمی از مراجع ذیصلاح قضایی دارد و تشخیص مالک در این مورد قاطع و غیر قابل اعتراض بوده و لازم الاجرا است.
ماده 13 – از انقضای مدت این قرادراد یا از تاریخ وقوع نسخ این قرارداد عامل متعهد و ملتزم به تسویه حساب این مشارکت بوده و مقدار سهام و سود حاصله مالک را به انضمام ملک مرقوم در مقابل دریافت رسید به مالک تحویل دهد و به هر حال از انقضای مدت یا از تاریخ وقوع فسخ مالک حق دارد جهت تحویل گرفتن ملک و سهم خود اعم از سود و نقدینگی ها و موجودی های کالا از عامل اقدام کند.
ماده 14 – زیان احتمالی ناشی از بحران اقتصادی یا فورس ماژور (قوه قهریه) نیز بر مبنای میزان سرمایه طرفین محاسبه می گردد.
ماده 15- آنچه از موجودی های کالا و اجناس در پایان مدت قرارداد یا لذی الفسخ در مرکز اصلی شرکت یا در نزد عامل (انبار) موجود باشد نیز باید در پایان قرارداد تحویل و فی مابین طرفین با تنظیم صورت جلسه تسویه حساب کامل و نهایی به عمل آید.
ماده 16 – عامل موظف است برای سپرده تضمین حسن انجام کار یک فقره چک یا سفته به مبلغ ..... ریال برای زمان فعالیت مشارکت در نزد مالک قرار دهد.
ماده 17 – در صورت بروز اختلاف در تفسیر و تعبیر مفاد این مشارکت و اجرای آن طرفین موضوع اختلاف را به آقای ....... که به عنوان داور این مشارکت تعیین شده است ارجاع خواهند نمود رای داور قاطع و لازم الاجرا است.
ماده 18 – این قرارداد در ....... نسخه و در ...... ماده که همه نسخ متحدالمتن و دارای اعتبار یکسان و واحد است تنظیم و پس از امضا مبادله گردیده و لازم الاجرا است.
محل امضا طرف اول قرارداد (مالک) محل امضا طرف دوم قرارداد (عامل)
بیشتر بخوانیم:
قرارداد مشارکت مدنی سرمایه گذاری و خرید و ورود ماشین آلات
قرارداد استخدامی کار در شرکت های تجاری
قرارداد تهیه مواد، ساخت و تحویل کالا شرکت های تولیدی بازرگانی