امروز: شنبه, ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ ۱۱:۳۴
۱
۰
نسخه چاپی

قرارداد بیمه مسئولیت مدنی ناشی از اجرای عملیات ساختمانی شرکت های پیمانکاری

قرارداد بیمه مسئولیت مدنی ناشی از اجرای عملیات ساختمانی شرکت های پیمانکاری
به گزارشتمیم نیوز

 

ماده اول – خطرهای موضوع بیمه : خسارت های بدنی و مالی وارده به اشخاص ثالث ناشی از مسئولیت مدنی بیمه گذار در جریان عملیات ساختمانی در محل اجرای عملیات، مشروط بر آنکه مسئولیت بیمه گذار برای بیمه گر محرز باشد.

ماده دوم – بیمه گذار : علاوه برموارد مذکور در بیمه نامه، کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که اجرای هر بخش یا بخش هایی از عملیات مربوز به انجام کار موضوع بیمه را در محل مورد بیمه عهده دارد باشند بیمه گذار تلقی می شوند.

ماده سوم – استثنائات، خسارت های معلول عوامل زیر از شمول تعهدات بیمه گر خارج است :
3-1- خسارت های وارد به بیمه گذار، شرکا و مجریان، ناظرین، مشاورین کارکنان بیمه گذار، همسر، پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد و اجداد تحت تکفل بیمه گذار.
3-2- خسارت های ناشی از جنگ، انقلاب، شورش، اعتصاب و عوامل دیگری از این قبیل.
3-3- خسارت های ناشی از تخلف از قوانین و نظامات دولتی.
3-4- خسارت هایی که منشا آن خارج از اختیار بیمه گذار باشد از قبیل :
زلزله، سیل، رانش زمین، مگر اینکه عمل بیمه گذار عامل ایجاد و یا تشدید کننده خطر بوده و قانوناً مسئول بیمه گذار در ایجاد یا تشدید خسارت خواهد بود.
3-5- ترک های سطحی که بر اثر انجام عملیات ساختمانی توسط بیمه گذار در ساختمان های مجاور ایجاد شود ولی به استحکام ساختمان لطمه ای وارد ننماید در تعهد بیمه گر نمی باشد.
تبصره – سلسله حوادث ناشی از یک منشا یا علت اصلی واحد در مجموع یک حادثه تلقی می شود.

ماده چهارم – وظایف بیمه گذار :
4-1- بیمه گذار موظف است به محض دریافت هرگونه اطلاع از وقوع خسارت مراتب را بلافاصله و حداکثر ظرف مدت پنج روز کتباً به بیمه گر اعلام نماید و همکاری لازم را جهت کارشناسی از محل خسارت دیده به عمل آورد.
4-2- بیمه گذار موظف است در صورت بروز خسارت، ضمن جلوگیری از توسعه آن، بدون اجازه بیمه گر تغییراتی که تعیین علت حادثه و یا ارزیابی خسارات را دچار اشکال نماید در موارد خسارت دیده ندهد، مگر آنکه تغییرات در جهت تقلیل میزان خسارت باشد.
4-3- بیمه گذار موظف است در جریان خاک برداری درکناره دیوارهای ساختمان های مجاور کلیه اصول ایمنی را رعایت بنماید. بدین نحو که در فاصله تقریبی یک متر در سطح و به فاصله حدود دو متر در کف، عملیات خاک برداری توسط ماشین آلات متوقف گردد و سپس مراحل نصب ستون ها با ابزار دستی ایجاد و پس از استقرار، ستون ها، دهانه بین آنها با وسایل دستی ، خاکبرداری گردد.
4-4- بیمه گذار موظف است در طول مدت اعتبار بیمه نامه هرگونه تغییر کمی و کیفی که در وضعیت خطر یا در حرفه وی حاصل شود و یا تغییراتی در چگونگی ارتباط او با موضوع بیمه به وجود آید، مراتب را فوراً و حداکثر ظرف مدت ده روز به صورت کتبی به اطلاع بیمه گر برساند.
4-5- بیمه گذار موظف است اقدام های لازم را که هر کس عرفاً برای جلوگیری از وقوع حادثه رعایت می نماید به عمل آورد.
4-6- قبول هرگونه مسئولیت و سازش در مورد خسارت های مالی از طرف بیمه گذار بدون موافقت کتبی بیمه گر، تعهدی برای بیمه گر ایجاد نمی کند مگر این که عمل او موجب جلوگیری از تشدید خطر و به مصلحت بیمه گر باشد. در غیر این صورت بیمه گر می تواند از پرداخت خسارت خودداری نموده و یا خسارت پرداختنی را از بیمه گذار مطالبه نماید.
4-7- بیمه گذار متعهد است هرگونه اوراق قضایی مربوط به هر دعوی مرتبط با موضوع این بیمه نامه را اعم از اینکه از طرف مدعی خسارت یا دستگاه های قضایی دریافت نموده باشد بی درنگ و حداکثر ظرف مدت 24 ساعت جهت بیمه گر ارسال دارد و در صوررت اخیر مسئول جبران ضرر و زیان هایی که از این طریق به بیمه گر وارد می شود خواهد بود.

ماده پنجم – تعهدات بیمه گر :
5-1- میزان خسارت وارد به اشخاص ثالث بر اساس نظر کارشناس بیمه گر و مدارک مثبته تعین خواهد گردید. در صورتی که مبلغ خسارت تعیین شده مورد موافقت شخص ثالث زیان دیده نباشد موضوع از طریق کارشناس مرضی الطرفین حل و فصل خواهد گردید.
5-2- خسارت موضوع این بیمه نامه با اطلاع بیمه گر به شخص ثالث زیان دیده و یا ذوی الحقوق او پرداخت خواهد شد و به محض پرداخت خسارت، بیمه گر در مقابل بیمه گذار و شخص یا اشخاص ثالث بری الذمه می گردد.

ماده ششم – فسخ و بطلان بیمه نامه :
این بیمه نامه ممکن است قبل اط انقضای مدت با اخطار قبلی کتبی بیست روزه از طرف بیمه گر یا بیمه گذار در موارد زیر فسخ شود.
از طرف بیمه گر :
6-1- در صورت عدم پرداخت حق بیمه و حق بیمه اضافی در سررسیدهای معین.
6-2- در صورت تشدید خطر و عدم موافقت بیمه گذار به پرداخت حق بیمه اضافی مربوطه
6-3- در صورت کتمان یا اظهار خلاف واقع بیمه گذار به طور غیر عمد در باره وضعیت خطر و احراز این امر قبل از وقوع حادثه
6-4- بعد از هر خسارت که بیمه گر ملزم به جبران آن باشد
از طرف بیمه گذار :
در صورتی که کیفیت تشدید خطر کاهش یافته و یا از بین رفته و بیمه گر به تخفیف حق بیمه راضی نشود.
تبصره – در صورت فسخ از طرف بیمه گر حق بیمه که باقی مانده است به صورت روز شمار محاسبه و به بیمه گذار برگشت شود (به استثنای موارد مندرج در قانون بیمه) در صورت فسخ بیمه نامه از طرف بیمه گذا، حق بیمه برگشتی بر اساس تعرفه بیمه کوتاه مدت محاسبه خواهد شد.

ماده هفتم – در صورتی که مسئولیت موضوع این بیمه نامه به موجب بیمه نامه های دیگری نیز مورد تامین قرار گرفته باشد تعهد بیمه گر به تناسب مبلغی که خود بیمه نموده با مجموع مبالغ بیمه شده می باشد.

ماده هشتم – هر گونه تغییری در این بیمه ناممه به موجب برگ های الحاقی صادره از طرف بیمه گر خواهد بود. هر گاه مفاد برگ های الحاقی با توافقی که بین طرفین به عمل آمده مطابقت نکند بیمه گذار موظف است ظرف 15 روز از تاریخ صدور الحاقی، تغییر و یا اصلاح آن را کتباً خواستار شود و گرنه اوراق مذکور جزء لاینفک این بیمه نامه تلقی خواهد شد.

ماده نهم – نشانی و اقامتگاه قانونی بیمه گذار همان است که در پیشنهاد بیمه و متن این بیمه نامه درج گردیده و بیمه گذار موظف است تغییر نشانی خود را به بیمه گر اطلاع دهد.

ماده دهم – مرور زمان دعاوی ناشی از این بیمه نامه ....... سال است که از تاریخ وقوع حادثه منشا دعوی شروع می شود.

ماده یازدهم – مواردی که در این بیمه نامه ذکر نشده است بر طبق قانون بیمه و سایر قوانین جاری کشور عمل خواهد شد.

                                       بیمه گر                                                                   بیمه گذار

 

بیشتر بخوانیم:

 قرارداد بیمه آتش سوزی، صاعقه و انفجار شرکت های تجاری

قرارداد اجاره ساختمان اداری برای شرکت ها

قرارداد بیمه باربری عمومی خشکی شرکتها و کارخانجات با سلب مسئولیت از بنگاه های حمل و نقل

 

 



+ 1
مخالفم - 0
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به تمیم خبر می باشد.
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.